Wat moet je allemaal weten over Mijas?

Mijas is een prachtige stad gelegen aan de Costa del Sol in Spanje. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege zijn prachtige stranden, culturele activiteiten en geweldige eten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tweede huis te kopen in Mijas om hier in de vakantieperiodes naartoe te gaan of om het te verhuren. Voordat je deze grote stap zet, is het wel belangrijk om alles over Mijas te weten. Wat je allemaal moet weten over Mijas lees je in dit artikel! 

De stranden in Mijas!

Een van de grootste attracties van Mijas is zijn prachtige stranden. Er zijn veel stranden om uit te kiezen, waaronder Playa de Mijas, Playa de Calahonda en Playa de Fuengirola. Deze stranden zijn perfect voor zwemmen, zonnen en genieten van de prachtige omgeving. Er zijn ook veel watersportmogelijkheden, zoals windsurfen, zeilen en duiken.

Een rijke cultuur

Mijas is ook een geweldige bestemming voor degenen die van cultuur houden. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het oude stadscentrum, de Mijas kerk en het Mijas kasteel. Er zijn ook veel kunstgalerijen en musea in de omgeving, waar u kunt genieten van lokale kunstwerken.

Heerlijk eten en drinken

Verder biedt Mijas ook veel eet- en drinkgelegenheden. De stad is bekend om zijn geweldige tapas en lokale gerechten. Er zijn vele restaurants waar u kunt genieten van authentieke Spaanse gerechten, zoals paella, gazpacho en tortilla. Mijas is ook een geweldige bestemming voor wijnliefhebbers, er zijn vele wijnboerderijen in de omgeving waar u kunt proeven van lokale wijnen.

Golfen

Mijas is ook een populaire bestemming voor degenen die van golf houden. Er zijn vele golfbanen in de omgeving, waaronder La Cala Golf Club en Mijas Golf Club. Dit maakt Mijas een perfecte bestemming voor een golfvakantie.

Familie 

Tot slot, Mijas is ook een geweldige bestemming voor gezinnen. Er zijn vele attracties voor kinderen, zoals pretparken, aquaparken en dierentuinen. Er zijn ook veel kindvriendelijke stranden en activiteiten, zoals snorkelen en paardrijden.