Wanneer kan ik een hoogwerker inzetten?

Als je jezelf afvraagt wanneer je een hoogwerker in kan zetten, is het antwoord heel simpel: bij werkzaamheden op grote hoogtes. Je gebruikt een hoogwerker om zo op een veilige en verantwoorde manier te kunnen werken op plekken die niet heel toegankelijk zijn. Misschien denk je dat een hoogwerker voornamelijk gebruikt wordt in de bouw, maar er zijn veel andere beroepen waarbij het gebruik van een hoogwerker noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een glazenwasser en hovenier. Alle hoogwerkers verschillen van elkaar. De een is bijvoorbeeld handig in de bouw terwijl de ander praktischer is bij schilderwerkzaamheden.

Praktisch gebruik

Om op een veilige manier op hoogte je werkzaamheden te kunnen verrichten, is het gebruik van een hoogwerker heel praktisch. Je staat namelijk in een bak die geplaatst is op een plateau, waardoor je niet zomaar uit de hoogwerker kan vallen als je aan het werk bent. Daarnaast zit er in de meeste hoogwerkers ook nog valbeveiliging. Je draagt een harnas die je vastmaakt aan een zekering, waardoor je extra veilig bent. Er zijn veel soorten hoogwerkers op de markt. Je kan een hoogwerker huren Breda, maar lees je van te voren wel goed in over de mogelijkheden.

Zelfrijdende hoogwerker

Zo heb je hoogwerkers die zelfrijdend zijn en er zijn types die kunnen draaien en schuiven in verschillende richtingen. Je kan onderscheid maken tussen schaarhoogwerkers, aanhangerhoogwerkers, autohoogwerkers, spinhoogwerker, knikarmhoogwerkers en telescoophoogwerkers. Met een schaarhoogwerker creëer je veel werkruimte en de aanhangerhoogwerker is gemakkelijk te vervoeren. Ook kan je kiezen voor een autohoogwerker als je op verschillende plekken klussen hebt op een dag. De spinhoogwerker en kniparmhoogwerker zijn beide voor gebruik binnen- en buitenshuis. Voor schilderen, snoeien en gevelreiniging kan je het beste kiezen voor een telescoophoorwerker.

Werkzaamheden met een trilplaat

Afhankelijk van jouw werkzaamheden kan het zijn dat je een trilplaat nodig hebt. Dit kan zijn als je bijvoorbeeld bestrating moet aantrillen of ondergrond moet verdichten. Ook zijn er werkzaamheden waarbij je de trilplaat zowel gebruikt voor verdichten als voor aantrillen. Je kan een trilplaat kopen waarbij elk type over zijn eigen specifieke kenmerken beschikt. Koop een kwalitatief goede trilplaat om zo je eigen veiligheid te kunnen waarborgen.