De voordelen van een mooie tuin

Een mooie tuin begint bij een goed 3D-ontwerp Om zoveel mogelijk voordelen uit je tuin te behalen kun je het best beginnen met een 3D tuinontwerp. Door gebruik te maken van 3D-technologie breng je de verbeelding dichter bij de realiteit. Breng op deze manier multidimensionale afbeeldingen die je bij het samenstellen van de tuin voor ogen hebt op uit je hersenen en creëer zo het ideale voorbeeld om uit te werken.

Waarom kiezen voor een 3D tuinontwerp?

De impact die het heeft op de presentatie om op deze manier je tuin te ontwerpen zul je terug vinden in het eindresultaat. Laten we is kijken naar de voordelen wat een 3D tuinontwerp met zich meebrengt.

1. Het is werkelijkheidsgetrouw, gemakkelijk en snel.

2. Beelden zeggen meer dan duizend woorden.

3. Makkelijk te corrigeren en opnieuw te modelleren.

4. De projectuitvoering heeft minder last van nabewerking en wijzigingen.

5. Afmetingen in een 3D tuinontwerp geven de fysieke afmetingen van objecten en afstanden tot andere objecten in de totale lay-out duidelijk weer.

De voordelen op deze manier tuinieren zijn eindeloos

Een goed uitgewerkt tuinontwerp is het begin van een verbinding aangaan met de natuur. Het doel van een tuin is niet alleen om van te genieten, het bevorderd ook je lichaamsbeweging en is pijn en stress verminderend. Tijd doorbrengen in een natuurlijke omgeving doet echt wonderen.

Nu de zomer in aantocht is, is dit het juiste moment om je buitenruimte vorm te geven met een 3D tuinontwerp. Je zult merken dat het je aanmoedigt om te willen gaan tuinieren. Wist je dat, door te beginnen met een 3D tuinontwerp, je creatieve energie aanspreekt? Een mens heeft gemiddeld 6000 gedachten per dag, tuinieren is daarom de perfecte manier om geest en lichaam tot rust te brengen.

Wat voor impact heeft creatief bezig zijn op je gezondheid?

Creativiteit gaat verder dan je alleen maar gelukkig maken. Bezig zijn in de tuin waar je altijd al van gedroomd hebt, helpt je het geheugen en de cognitieve vaardigheden te verbeteren. Zodra je fantasierijk bezig bent, zal dat helpen je geheugen te verbeteren en dat allemaal door te spelen met kleur, textuur en decoratieve elementen.Genieten van een mooie tuin betekent minder je telefoon in je handen of wegkruipen achter een beeldscherm. Een goed onderhouden tuin creëert een gevoel van verantwoordelijkheid en controle. Tuinieren in wat jezelf ontworpen hebt, maakt op een natuurlijke manier door blootstelling aan zonlicht serotonine vrij, ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’.