Wat heb je nodig tijdens een seniorenverhuizing?

Een verhuizing is per definitie voor de meeste mensen stressvol. Je raakt altijd wat kwijt, het gaat nooit helemaal volgens plan en met een beetje geluk gebeuren er geen ongelukken. Gelukkig is een goed begin het halve werk, dus kan jij met deze tips ervoor zorgen dat een seniorenverhuizing soepel verloopt.

Kijk vooraf wat weg kan

Bij een seniorenverhuizing is het regelmatig zo dat de verhuizende wat kleiner gaat wonen. In dit geval is het erg slim om vooraf alvast wat zaken weg te gooien. Immers, het is veel handiger om voor je verhuizing al af te zijn van spullen die je toch niet meer gebruikt, dan ze eerst te verhuizen naar je nieuwe woning en ze vervolgens alsnog weg te gooien.

Het uitzoeken van je hele huis kan een flinke klus zijn, maar pak het rustig aan. Werk kamer voor kamer af.

Pak slim in

Door slim in te pakken en ervoor te zorgen dat alle dozen even zwaar zijn, is het verhuizen een stuk gemakkelijker. Mocht je veel boeken hebben, pak deze dan samen in met iets lichts, zoals beddengoed en kleding. Op deze manier voorkom je niet alleen dat de dozen scheuren, maar zorg je er ook nog een voor dat niemand zich vertilt.

Zorg voor voldoende mankracht

Vele handen maken licht werk. Zorg er dus voor dat je voldoende mankracht op de been hebt om je te helpen bij een verhuizing. Veel vriendengroepen maken een gezellige dag van het verhuizen. Zijn jouw vrienden druk of heb je geen zin om hen op te zadelen met een dag verhuizen? Dan kan je ook Verhuisbedrijf Actie Verhuizingen het werk voor je uit handen laten nemen.

Maak een doos met belangrijke spullen

Er raakt altijd wel wat kwijt tijdens je verhuizing. Zorg ervoor dat je in ieder geval niet je belangrijke documenten en spullen kwijtraakt door deze in een aparte doos te stoppen. Denk hierbij aan telefoons, laptops, opladers, paspoorten, boekhouding en andere waardevolle spullen. Label deze ook met een zwarte viltstift als belangrijk. Het kan ook fijn zijn om deze doos zelf te verhuizen wanneer u met een verhuisbedrijf in zee gaat, zodat u zeker weet dat u al uw waardevolle spullen bij de hand heeft.