Interieurtrends 2022

Het jaar 2022 bracht nieuwe trends in architectuur en design, waaronder geïntegreerde omgevingen, de aanwezigheid van de natuur en decoratie in Boho-stijl.

De laatste twee jaar is thuisblijven iets essentieels geworden. Daarom zijn de nieuwe trends op het gebied van architectuur en interieurbouw Den Bosch gebaseerd op comfort met eenvoudige en minimalistische ruimtes, maar altijd erg gezellig, ideaal om veel tijd thuis door te brengen.

De meubelen, die gemakkelijk kunnen worden gecombineerd en voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, weerspiegelen ook de behoefte om langer thuis te blijven, ook voor het werk. Het is dus eenvoudig om een omgeving van jouw huis met comfort aan te passen om een soort kantoor te worden wanneer je maar wilt.

Comfortabele esthetiek

Comfortabele esthetiek is een grote decoratie trend dit jaar, die zorgt voor een omgeving met de basics, maar zo functioneel, gezellig en aangenaam mogelijk. Investeren in deze trend is eenvoudig, gebruik gewoon essentiële meubels in de decoratie en vermijd overdrijving.

Geef de voorkeur aan lage meubelen met rechte en eenvoudige lijnen. Wat de kleuren betreft, gebruik overwegend neutrale en warme kleuren, voor een gezelliger resultaat. Wat accessoires en meubelbekleding betreft, geef de voorkeur aan die met materialen die verwijzen naar comfort, zoals zacht aanvoelende en kwalitatief goede stoffen.

Geïntegreerde omgevingen

Geïntegreerde omgevingen zijn in opkomst omdat zij een gevoel van ruimtelijkheid, grotere behaaglijkheid en welzijn geven. Daarom is het een interessant alternatief, vooral wanneer meer dan één persoon de woning bewoont, waardoor het collectief gebruik van ruimtes mogelijk wordt.

Als je een eigen huis hebt, kunt je overwegen kleine verbouwingen uit te voeren om de omgeving te integreren. Het is bijvoorbeeld mogelijk muren tussen de woonkamer en de slaapkamer, alsook tussen de woonkamer en de keuken weg te breken.

Retro stijl

De retro stijl van inrichten is vooral in de mode omdat hij het mogelijk maakt meubels en decoratieve voorwerpen te gebruiken die verwijzen naar affectieve herinneringen en persoonlijke en familieverhalen.

Het is een manier om de inrichting een persoonlijk tintje te geven en nog aangenamer te maken en aan te passen aan de persoonlijkheid van de bewoners. In deze decoratieve trend worden retro-artikelen gemengd met actuele en moderne artikelen, waardoor een omgeving ontstaat waarin verleden en toekomst op creatieve wijze worden gecombineerd.

Organische vormen en kleuren

De zoektocht naar het natuurlijke blijft sterk in 2022 decoratie, die wordt weerspiegeld in het gebruik van organische vormen en kleuren. Investeren in deze trend is eenvoudig, gebruik gewoon lichte houten panelen op de muren, planten en kleuren die verwijzen naar het natuurlijke, zoals aardetinten.

Bij deze trend wordt veel waarde gehecht aan het gebruik van natuurlijke materialen, met behoud van hun oorspronkelijke vorm en kleuren.