Prachtige meubels voor in je nieuwe huis

Je hebt een nieuw huis gevonden en wilt dat uniek, gezellig en toch ook trendy inrichten. Dan zet je in ieder geval geen spullen neer die iedereen al heeft. Een aantal tips voor een moderne inrichting.

Epoxy eettafel

We leven steeds meer in de keuken of in de eethoek: we eten er, maar ook om te babbelen, werken, spelen, knutselen en skypen is de eettafel de plek waar we plaatsnemen. Dan moet deze er natuurlijk ook mooi uitzien. Het gebruik van epoxyhars om houten meubels een strakke uitstraling te geven is de trend van het moment, want deze items zijn even modern als duurzaam. Ze zijn ook op maat gemaakt te verkrijgen. Een epoxy eettafel kopen of laten maken is dus een logische eerste stap op weg naar je nieuwe interieur. Gelukkig past elke soort eetstoel erbij: van klassieke lederen exemplaren tot modern design met een jaren ’70-look.

Salontafel: het hoeven er niet per se drie te zijn

Er is in de 10’s van deze eeuw de gewoonte ingeslopen om in plaats van een salontafel drie veredelde krukjes neer te zetten die als zodanig dienen. Dit blijkt in de praktijk echter heel onpraktisch. Een enkele glazen salontafel is tijdlozer en bovendien rustiger voor het oog, ook vanwege het ruimtelijke effect. Ga op zoek naar een glazen salontafel – deze worden in allerlei stijlen aangeboden – en bied die drie onhandige krukjes aan bij de kringloopwinkel!

Keuken: Franse, landelijke uitstraling

Een Franse buffetkast, bij voorkeur met een bordenrek en glazen deurtjes, is die andere eyecatcher in de keuken. De trend industrieel maakt langzaam maar zeker plaats voor landelijk en zo’n buffetkast past daar mooi bij, zeker als deze van hout vervaardigd is. Ga ook op zoek naar een antiek hakblok.

Bank: vooral comfortabel

Een bank moet vooral lekker zitten. Als de kleur maar een beetje naar wens is, is comfort het belangrijkste aspect. Gelukkig kun je je driezitter met poef (deze heten in de interieurbranche hocker) tegenwoordig in elke gewenste kleur, met elke mogelijke stof laten bezorgen en is er niet echt sprake van sterk veranderende trends.