Zo laat jij je huis veilig achter wanneer je op vakantie gaat

Als je op vakantie wilt gaan is het natuurlijk fijn als je je huis met een veilig gevoel kunt achterlaten. Sommige mensen vergeten dit, terwijl het wel erg belangrijk is. Er kan bijvoorbeeld ingebroken worden of het kan opeens heel hard gaan stormen. Dit soort dingen gebeuren regelmatig en het kan heel wat schade laten ontstaan. Wat is de beste manier om dit te voorkomen? In dit artikel staan een aantal belangrijke punten waarmee je rekening kunt houden voordat je de deur verlaat.

Wees inbrekers te slim af

Het eerste wat mensen vaak bedenken dat fout kan gaan als ze op vakantie gaan is een inbraak. Dat is natuurlijk iets wat niemand wilt meemaken. Om dit te voorkomen terwijl je op vakantie bent zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het is handig om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Met automatische schakelaars kun je lichten in de avond aan laten gaan. Het is ook niet per se handig om het huis helemaal netjes achter te laten. Je kunt bijvoorbeeld een krant op tafel laten liggen of een paar kopjes op tafel zetten. Als je de deur verlaat is het ook erg belangrijk om de deur goed op slot te doen en zorg ook dat er een goed slot op de deur zit.

Overige problemen voorkomen

Er kunnen natuurlijk ook nog een heleboel andere dingen fout gaan. De kraan kan bijvoorbeeld gaan druppelen of een stopcontact kan verbranden. Daarom is het ook belangrijk om het gas en water af te sluiten en de meeste stekkers uit het stopcontact te trekken voordat je weggaat. Als je een zwembad hebt, is het belangrijk om hier een zwembadzeil voor te kopen. Als het gaat regenen of hard gaat waaien, is de kleur van het zwembad helemaal bruin geworden als je terugkomt van vakantie en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Als je een zwembadzeil op je zwembad hebt liggen, zorg je niet alleen dat het water niet smerig wordt, maar je zorgt er ook nog voordat het water makkelijker wordt verwarmd, waardoor je minder energie verbruikt.

Vraag de buren

Er zijn altijd wel problemen die je niet kunt voorkomen. Zorg er daarom voor dat er altijd iemand is die het huis een beetje in de gaten houdt. Bijvoorbeeld een familielid of de buren. Deze kunnen dan ook dagelijkse kleine zaken regelen, zoals het water geven aan de planten.