4 handige tips hoe je het beste een huis verkoopt

Je woning te koop zetten doe je niet in een handomdraai. Hier moet eerst zorgvuldig over worden nagedacht hoe je dit aanpakt. Een huis verkopen Roosendaal bijvoorbeeld kan je uit handen geven via een makelaar. Of hou je liever de touwtjes in eigen handen? Enkele praktische tips hoe je een huis het beste verkoopt.

Tip 1: Verleid mensen om een kijkje te komen nemen

Wanneer je een woning wil gaan verkopen is het belangrijk dat je de juiste informatie weergeeft en alle troeven uitspeelt. Volgende basisinformatie moet worden voorzien om potentiële kopers te verleiden:

  • Beschrijf het aantal slaapkamers met eventuele grootte
  • Geef de totale woonoppervlakte
  • Het bouwjaar van de woning
  • Wanneer werd de woning voor het laatste gerenoveerd
  • De aanwezigheid van een garage, parking of tuin
  • Omschrijf de omgeving waar het vastgoedpand is gelegen: vlakbij scholen, station, winkels in de buurt

Tip 2: Hou een realistische prijs voor ogen

Een reële prijs bepalen is heel belangrijk. Het overgrote deel van de kopers heeft een bepaald maximum budget voor ogen. De eerste selectie wordt op die manier gemaakt. Bepaal de prijs volgens objectieve criteria. Dit betekent ook dat je de emotionele band die je met de woning hebt een beetje moet loslaten. Dit zorgt er vaak voor dat de exacte prijs moeilijk is in te schatten. Vergelijkbare panden die te koop staan in de omgeving waar je woont kunnen hierbij helpen.

Tip 3: Mooie foto’s helpen een pand verkopen

Neem de nodige tijd om mooie aantrekkelijke foto’s te nemen. Aspirant kopers zullen sneller geneigd zijn om een bezoekje te brengen aan de woning. De betere kiekjes van vastgoed zijn de beelden die licht en ruimte ademen. Zorg dat alles aan de binnen- en buitenkant netjes is opgeruimd op de afbeeldingen. Dit geeft een positieve indruk.

Tip 4. Een bezichtiging vergt een goede voorbereiding

Wanneer verschillende kopers een bezichtiging aanvragen, kan je ze best na elkaar het pand laten ontdekken. Dit geeft de indruk dat je vastgoedpand sterk in trek is. Kijk ook naar het uur dat je de afspraak wil gaan maken. Denk maar aan het tijdstip dat luidruchtige buurtbewoners afwezig zijn of wanneer je een optimale lichtinval hebt in huis.