Kan je een high school jaar in Japan volgen?

Je kan een high school jaar volgen tijdens je middelbare school of na je eindexamen. Het leuke hiervan is dat je veel nieuwe mensen leert kennen, daarnaast leer je mogelijk een nieuwe taal en cultuur kennen. Vaak woon je in een gastgezin, wat een erg leuke ervaring is. Er zijn scholen die een uitwisselingsproject hebben met verschillende landen, maar het kan ook zijn dat je het zelf moet regelen.

Youth for understanding

Als je het zelf moet regelen kan je terecht bij YFU uitwisseling. YFU staat voor youh for understanding en helpt je bij alles wat komt kijken bij een high school jaar in het buitenland. YFU heeft een groot wereldwijd netwerk aan gastlanden voor een uitwisseling. Het jaarprogramma heeft een duur van acht tot tien maanden, afhankelijk van het land waar je een high school jaar gaat volgen. Ben je nog op zoek naar het geschikte land voor een uitwisseling, kies dan voor Japan!

Het land van de rijzende zon

Als je een high school jaar in Japan gaat volgen, leer je een compleet andere cultuur kennen. Japan is het land van de rijzende zon met grote miljoenensteden, traditioneel eten en hightech ontwikkelingen. Doe een poging om de Japanse taal te leren, wat niet gemakkelijk zal zijn maar wel een leuke uitdaging.

Zomer- en wintervakantie

Het schooljaar in Japan begint gewoonlijk in april, in juli en augustus hebben schoolgaande kinderen zomervakantie en in december breekt de wintervakantie aan. Een schooldag is vaak van 8.30 uur tot 15.30 uur en het is gebruikelijk om ook op zaterdag naar school te gaan. Het dragen van een uniform is verplicht op de meeste scholen en het dragen van sieraden en make-up is verboden.

Respectvol

Voor Japanners is het behalen van hoge cijfers erg belangrijk, ze zullen hier dan ook hard hun best voor doen. Er zal respectvol met elkaar omgegaan worden op school, maar ook binnen de familiekringen. Je zal hier dus een hele hoop nieuwe normen en waarden leren kennen en ook allerlei andere gebruiken. Kortom, volg een high school jaar in Japan en kom thuis met een hele mooie ervaring en vele lessen rijker.