Hoe ziet een uitwisseling in Griekenland eruit?

Griekenland is populair als betaalbare bestemming aan zee, maar het land is de laatste jaren steeds populairder geworden voor zijn tertiair onderwijs, met name voor bacheloropleidingen. Dus als je een minder bekende studiebestemming vol leven en verwondering overweegt, is Griekenland misschien wel een goede plek om te verkennen.

Huis van oude kennis

Filosofie, architectuur en geneeskunde zijn allemaal terug te voeren tot Griekenland, dat een van de vroegste beschavingen was om te denken, te bouwen en te genezen. Het was waar denkers als Socrates, Plato en Aristoteles voor het eerst hun leringen verspreidden. Artsen leggen de eed van Hippocrates af; Hippocrates was Grieks en stond bekend als de grondlegger van de geneeskunde.

Bovendien wordt Athene algemeen erkend als de geboorteplaats van democratie en wiskunde. Griekse symbolen worden tot op de dag van vandaag gebruikt in wiskunde en natuurkunde, en de eerste stelling werd geconceptualiseerd door Pythagoras, die Grieks was. Deze feiten vertellen ons allemaal dat er veel te leren valt als je in Griekenland studeert; het najagen van kennis wordt hier altijd gewaardeerd.

Lage kosten van onderwijs en levensonderhoud

Het is gratis voor EU/EAA-studenten om te studeren aan Griekse openbare universiteiten (behalve voor geselecteerde masterprogramma’s). Het collegegeld is ook betaalbaar voor andere internationale studenten – tussen de 1.500 en 9.000 euro per jaar. Topuniversiteiten zijn de Universiteit van Kreta, de Universiteit van Economie en Bedrijfskunde van Athene en de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki.

Daarnaast is het ook relatief goedkoper om in Griekenland te wonen in vergelijking met andere onderwijscentra in Europa. Je zou kunnen leven van minder dan 700 euro per maand, inclusief huur voor een appartement in het centrum, dat zou tussen de 250 en 450 euro kosten.

Rijke geschiedenis en cultuur

Met beschavingen die 5000 jaar oud zijn, herbergt Griekenland historische bezienswaardigheden zoals de Akropolis van Athene, de Tempel van Poseidon en het Parthenon (gebouwd in 5 voor Christus). Naast de bezienswaardigheden, kun je tijdens je studie in Griekenland ook genieten van de unieke lokale cultuur. Dit omvat opwindende festiviteiten, verrukkelijke gerechten en een geheel ontspannen manier van leven.

Lijkt studeren in Griekenland iets voor jou? Of volg je liever les aan een highschool in Amerika? Contacteer dan nu Information Planet!